erika nagode

Biti psihoterapevt je velik dar in velika odgovornost. Težko je natančno določiti kje se je začela moja pot, zdi se, da je celotno moje življenje oblikovalo to odločitev. Verjetno se je začelo z vprašanjem od kod pridemo in kam gremo- vprašanjem, ki ga zastavlja vsak otrok in je izvor radovednosti. Skozi odraščanje se je razvilo v mnogo eksistencialnih vprašanj na katere sem si poskušala odgovoriti na vse možne načine. Že v najstništvu sem prebirala veliko knjig s psihološkimi in filozofskimi vsebinami, da bi si razložila dogajanje v družbi in svojem notranjem svetu. Diplomirala sem iz teoretske psihoanalize na oddelku za filozofijo in socialne psihologije na oddelku za sociologijo, nato pa sem se zaposlila v vrtcu, kjer sem lahko od blizu opazovala, kako se razvija človek in kako bistveni so pri tem odnosi. Odpiralo se je vedno več vprašanj. Vpisala sem magistrski študij pomoči z umetnostjo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer sem tudi magistrirala. V času študija sem opravljala prakso z različnimi ciljnimi skupinami, spoznala sem se z marsikatero psihoterapevtsko smerjo, vendar nič se ni približalo globinam psihoanalize. Kasneje sem se odločila, da psihoanalizo tudi praktično izkusim na lastni koži. Najprej sem začela s psihoanalitično psihoterapijo pri IPA psihoanalitiku Igorju Okornu, ki pa je prešla v psihoanalizo. 

Vpisala sem se na specialistični študij psihoanalitične psihoterapije v Slovensko društvo za psihoanalitično psihoterapijo. Pridružila sem se tudi društvu za spremljanje in razumevanje pomena zgodnjega razvojnega obdobja, v katerem se ukvarjamo s psihoanalitično metodo spremljanja otroka v družini (ang. Infant Observation). Metoda nam omogoča izkustveno učenje o subtilnih emocionalnih procesih, ki bistveno vplivajo na razvoj človeka in s katerimi se srečamo kasneje pri psihoterapevtskem delu z odraslimi. Iz uporabe te metode opravljam tudi doktorat na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Pristopila sem tudi k hrvaškemu psihoanalitičnemu društvu (IPA) kjer sem trenutno registrirana analizantka. 

Izvajam psihoanalitično psihoterapijo z odraslimi, pod supervizijo IPA učnih psihoanalitikov in sem pridružena članica Slovenskega društva za psihoanalitično psihoterapijo, kar pomeni, da sledim etičnemu kodeksu društva. 

  • Diploma: Filozofija in sociologija Filozofska fakulteta v Ljubljani
  • Magisterij: Pomoč z umetnostjo Pedagoška fakulteta v Ljubljani
  • Doktorat: Pedagogika Filozofska fakulteta v Ljubljani
  • Specializacija: Edukantka psihoanalitične psihoterapije Slovensko društvo za psihoanalitično psihoterapijo in registrirana analizantka Hrvaškega psihoanalitičnega društva (IPA).

“Psihoanalitik ni ekspert o dobrem življenju niti ni zagovornik  racionalnosti in ne nekakšen psihološki vzornik. Analitično delo ne strmi k neki normi ali idealu, strmi k pristnosti. Njeni rezultati so tako unikatni kot so unikatni ljudje, ki se je poslužujejo.”

(Kristen Beesley)

 

kontakt

Lokacija

Tržaška cesta 2, Ljubljana

Telefon